Testele Veneris depisteaza rapid cele mai frecvente infectii genitale

DESPRE Candida albicans

Peste 75% dintre femei sunt infectate cel putin o data in viata cu Candidoza (Candida Albicans)*

Candida albicans este o ciuperca care traieste aproape peste tot, inclusiv in corpul uman. De obicei, sistemul imunitar tine sub control dezvoltarea excesiva a ciupercii. Infectia cu Candida albicans este cunoscuta si sub denumirea de candidoza, candidoza vulvo-vaginala, vaginita candidozica sau infectie vaginala. Aproximativ 75% dintre femei fac o infectie vaginala cel putin o data in viata. In 80-90% din cazuri, candidoza vulvovaginala este cauzata de o dezvoltarea excesiva a ciupercii Candida albicans. De obicei, infectiile cu Candida pot fi eliminate cu un tratament de scurta durata cu medicamente antifungice. Cu toate acestea, la persoanele cu SIDA sau alte boli care slabesc sistemul imunitar, infectiile cu Candida pot fi dificil de tratat si pot reveni dupa tratament. La persoanele cu un sistem imunitar slabit, candidoza poate pune viata in pericol in cazul in care trece in sange si se raspandeste la organele vitale.

Cum e declanseaza infectia cu Candida Albicans?

Cea mai frecventa situatie in care te poti infecta cu candida albicans, este cand sistemul imunitar este slabit. In perioada administrari unui tratament cu antibiotic, fie pentru o banala gripa sau o infectie mai puternica, flora saprofita, cea care mentine echilibrul ciupercii candida in organism, este distrusa si astfel permite dezvoltarea in exces a ciupercii candida albicans, rezultand astfel o infectie.

Alti factori declansatori:
> terapia costicosteroida;
> sarcina cu modificarea nivelurilor hormonale;
> contraceptivele orale;
> tulburari ale sistemului imun;
> tulburari endocrine sau tiroidiene;

Care sunt simptomele infectiei cu Candida albicans?

Semnele infectiilor vaginale sunt asemanatoare si cea mai buna varianta pentru a face diferenta intre aceste patologii este testarea urinei sau a secretilor vaginale.  Cea mai frecventa infectie cu Candida albicans este vaginala, aceasta ciuperca este rareori intalnita in cavitatea bucala, faldurilor pielii si in zona scutecului la sugari.

De multe ori, disconfortul creat de candidoza este subtil, poate chiar asimptomatic, de aceea trebuie acordata o atentie sporita oricaror modificari manifestatea in zona genitala. Vaginitele, netratate la timp, pot provoca rani pe colul uterin, sarcini premature precum si alte complicatii.

Simptomele Candidozei (Candida Albicans) la femei:
 • Durere si/sau disconfort in timpul actului sexual;
 • Modificarea secretiilor vaginale. Acestea devin mai abundente, de o culoare verde-galbuie, cu un miros neplacut si de o consistenta crescuta;
 • Roseata;
 • Uscaciune;
 • Usturime la urinare;
 • Senzatie de arsura si mancarime in zona vaginului.
 • Aceasta simptomatica apare deoarece secretiile vaginale specifice infectiei cu candida albicans sunt acide.
Manifestarile Candidozei (Candida Albicans) la barbati:
 • Mucoasa glandului inrosita si uscata;
 • Miros neplacut;
 • Secretii albicioase abundente;
 • Usturime la urinare;
 • Durere si usturime la contactul sexual;

candida

Diagnosticare

Pana acum diagnosticarea bolilor cu transmitere sexuala se facea in laborator, in urma prelevarii de secretii. Varianta cea mai simpla este folosirea testelor Veneris, unica gama completa de teste rapide pentru depistarea infectiilor cu transmitere sexuala. Testul Veneris de candidoza se face simplu, prin testarea unei mostre de urina, in intimitatea caminului iar rezultatul il afli in cateva minute, avand o precizie de peste 98,7%

Medici recomandati pentru controlul de specialitate si recomandarea medicatie:

 • medicii de familie;
 • medicii urologi;
 • medicii ginecologi;
 • medicii dermatologi;

Diagnosticul si tratamentul infectiilor cu transmitere nu sunt costisitoare comparativ cu neplacerile create de acestea. Jena de a merge la medicul de familie determina majoritatea pacientilor sa apeleze la cabinetele private ale medicilor specialisti unde se simt mai confortabil si anonimi.

Tratament

In cazul femeilor, care sunt cele mai afectate de Candidoza se trateaza de obicei prin administrarea pe cale intravaginala a tratamentului medicamentos, reprezentat sub forma unor ovule. De asemenea, se poate trata prin creme sau medicamente amicotice administrate oral (pastile) .

La barbati se intalneste rar Candidoza si este cunoscuta sub denumirea populara de Balanita. Tratamentul se administrareaza oral sau sub forma de crema si se aplica in zona genitala.

Candida abicans este o infectie care se poate trasnsmite sexual, de aceea tratamentul trebuie efectuat la ambii parteneri. Deorece nu exista o schema terapeutica certa pentru infectiile recurente, este sugerata necesitatea tratamentului oral pentru a distruge candida de la nivelul tractului digestiv, scazand astfel incidenta recurentelor.

RECOMANDARI

 • foloseste haine lejere facute din materiale natural;
 • evita utlizarea unor haine mulate;
 • evita baile cu apa fierbinte;

* Sursa: Department of Health and Human Services, Office on Women’s Health

comanda-onlinefarmacii-btn


Cosul este gol