Testele Veneris depisteaza rapid cele mai frecvente infectii genitale

DESPRE HIV

Sindromul imunodeficientei dobandite sau SIDA este cauzat de virusul imunodeficientei umane (HIV), un retrovirus din familia lentivirusurilor. In 1983 cercetatoarea franceza Barré-Sinoussi izoleaza de la pacientii cu adenopatie un virus pe care il denumesc initial “virus asociat limfadenopatiei” (LAV – Lymphadenopathy Associated Virus). Tot in 1983, cercetatorii din Statele Unite ale Americii, izoleaza si eu un virus pe care il denumesc HTLV-III (Human T-cell Lymphotropic Virus type III). LAV si HTLV se dovedesc in final ca fiind acelasi tip de virus, virus care primeste numele de HIV.

HIV distruge sistemului imunitar, iar din aceasta cauza toate persoanele infectate sunt predispuse la infectii ocazionale si complicatii severe. Pe masura ce sistemul imunitar incepe sa slabeasca, globulele albe devin incapabile sa opuna rezistenta impotriva bolilor si de a lupta impotriva germenilor care in mod normal ar fi rapid neutralizati de sistemul imunitar, raman in organism si se inmultesc.

Virusul se transmitere pe care sexuala, fiind catalogata ca infectie cu transmitere sexuala, de la mama la fat si prin transfuzii de sange.

Simptome

Infectia cu virusul HIV este extraordinar de problematica deoarece principalele manifestari ale bolii nu se simt imediat comparativ cu celelalte infectii cu transmitere sexuala, cu dupa o perioada de timp cuprinsa intre 5 si 15 ani.

Semne ale infectiei cu HIV sunt asemanatoare cu cele ale unei gripe: febra, dureri de cap, eruptii pe piele, curgerea nasului sau dureri de cap frecvente. Aceste simptome dispar dupa cateva saptamani chiar daca virusul este prezent dar inactiv iar acesta se poate transmite pe care sexuala si altor persoane. In aceasta perioada, virusul se poate depista prin analize de sange si a lichidului cefalorahidian.

Dupa anumite perioade de timp, care difera de la persoana la persoana, virusul se reactiveaza, incepe sa se mutiplice din nou si apare SIDA precum si primele simptome clare ale infectiei:

  • Afte bucale, care se manifesta prin aparitia la nivelul limbii a unor pete albicioase.
  • Leucoplazia, care se manifesta prin aparitia de-a lungul limbii a unor bube albe. In acest stadiu sistemul imunitar incepe lupta inpotriva infectiei.

In momentul in care sistemul imunitar incepe sa cedere, organismul devine expus in fata unor infectii precum pneomonia, tuberculoza, meningita sau encegalita inflamatii care pot cauza probleme mentale, inclusiv dementa. De asemenea pot aparea si tulburari de vedere, probleme digestive si rani cu sangerari continue.

Dupa cateva saptamani sau luni, organismul este coplesit de complexitatea afectiunilor iar pacientul intra in ultimele faze ale bolii, cand, din nefericire, poate aparea decesul.

Transmitere si cauze

HIV este printre putinele virusuri care se transmit destul de dificil, neputand supravietuii in afara organismului. Nu poate fi contactat prin aer, stranut, tuse fiind dependent de lichide si caldura.

Transmiterea virusul HIV prin contact sexual.

Cea mai frecventa cale de transmitere a virusului HIV este prin contact sexual neprotejat. De aceea este catalogat ca boala cu transmitere sexuala.

Transmiterea virusul HIV de la mama la fat.

Mama infectata cu virusul HIV transmite fatului inca din uter infectia sau in timpul sarcinii. In termeni medicali este intitulara transmitere transplacentara.

Transmiterea virusul HIV prin sange sau lichidele organismului.

Virusul HIV poate fi transmis si prin transfuzii cu sange infectat sau prin injectare. In perioada actuala, riscul infectarii cu HIV prin transfuzii de sange este minim, deoarece sunt facut analize amanuntite pentru evitarea raspandirii.

Tratament

Din pacate in acest moment nu se cunoaste un tratament curativ impotriva virusul HIV si nici a unei solutii de imunizare care sa impiedice evolutia si raspandirea virusului in organism. In ciuda eforturilor sustine si a cercetarilor continue progresele sunt lente.

Medicii au inregistrat imbunatatiri in capacitatea de tratare a unor boli cauzate de virusul HIV iar rata de fatalitate imediata este in scadere.

comanda-onlinefarmacii-btn


Cosul este gol