Testele Veneris depisteaza rapid cele mai frecvente infectii genitale

DESPRE Trichomonas Vaginalis

Trichomonas vaginalis sau tricomoniaza

Trichomonas vaginalis este un protozoar unicellular, cu o forma de trofozoit, care masoara 15 – 20 μm lungime, cu o forma ovalara cu 4 flageli liberi si unul recurent. Este un parazit mic, intalnit pe tot globul, in special in zonele unde educatia sexuala lipseste, fiind o boala cu transmitere sexuala.

Trichomonas vaginalis poate trai in interiorul uretrei masculine sau feminine si care poate deveni activ o data cu inceperea vietii sexuale. Barbatii prezinta rareori simptome, in schimb femeile se pot confrunta cu mancarime in jurul vaginului, secretie abundenta si disconfort in timpul actului sexual. Femeile infectate risca sa aiba nastere prematura si copil cu greutate mica la nastere. Infectia cu Trichomonas vaginalis este transmisibila sexual, de aceea se recomanda testarea ambilor parteneri.

Simptome

Conform studiilor de specialitate, aproximativ 50% din femeile si 90% din barbatii infectati nu prezinta simptome. In general, simptomele apar in prima saptamana de la infectie, desi sunt cazuri cand apar si la 6luni de la infectie.

Simptomele infectie cu Trichomonas vaginalis la femei:

 • secretii vaginale anormale, abundente, de culoare verde-cenusiu sau galbui ;
 • mancarime;
 • disconfort;
 • miros neplacut;
 • dureri in timpul actului sexual;
 • urinari frecvente;
 • dureri in timpul urinarii;
 • roseate;

Simptomele infectie cu Trichomonas vaginalis la barbati:

 • secretii anormale a penisului;
 • usturime in timpul si dupa urinare;
 • iritatie si roseata la varful penisului;

Transmitere si cauze

Trichomonas vaginalis este infectie cu transmitere sexuala, de la un partener infectat, la altul.

In cazul femeilor, parazitul afecteaza de obicei vaginul, uretra, cervixul uterin si vezica urinara iar la barbati infectia se dezvolta la nivelul uretrei sau al preputului la cei necircumcisi. De Asemenea, infectia se poate transmite de la mama la fat in timpul nasterii, prin pasajul vaginal.

In alte medii, decat orgaismul uman, parazitul poate supravietui doar cateva ore iar cazurile de transmitere pe alte cale decat contactul sexual, sunt foarte rare.

Diagnosticare

Pana acum diagnosticarea bolilor cu transmitere sexuala se facea in laborator, in urma prelevarii de secretii.

Varianta cea mai simpla este folosirea testelor Veneris, unica gama completa de teste rapide pentru depistarea infectiilor cu transmitere sexuala. Testul Veneris de tricomoniaza (comanda online) se face simplu, prin testarea unei mostre de urina, in intimitatea caminului iar rezultatul il afli in cateva minute, avand o precizie de peste 98,7%

Medici recomandati pentru controlul de specialitate si recomandarea medicatie:

 • medicii de familie;
 • medicii urologi;
 • medicii ginecologi;
 • medicii dermatologi;

Diagnosticul si tratamentul infectiilor cu transmitere nu sunt costisitoare comparativ cu neplacerile create de acestea. Jena de a merge la medicul de familie determina majoritatea pacientilor sa apeleze la cabinetele private ale medicilor specialisti unde se simt mai confortabil si anonimi.

O metoda simpla de diagnosticare sunt Testele Veneris – unica gama completa din Romania de teste rapide petru depistarea infectiilor cu transmitere sexula. Se pot face in intimitatea caminului, rezultatul il afli in cateva minute si pot fi folosite de ambii parteneri (sunt unisex).

Factori de risc

Femeile active sexual, cu varsta cuprinsa intre 16 si 35 de ani, sunt cele mai expuse riscului de infectie cu tricomonas.

Pentru evitarea infectarii cu trichomonas vaginalis se recomanda sa:

 • Utilizarea prezervativului in cazul contactului sexual cu un partener nou;
 • Utilizarea prezervativului in momentul contactului sexual cu un partener care a fost diagnosticat cu aceasta infectie;

Tratament

Infectia cu trichomonas vaginalis se pote diagnotica simplu folosind testul Veneris. Il poti face in intimidatea caminului iar rezultatul il afli in cateva minute, avand o precizie de peste 99%.

Tricomoniaza se trateaza cu medicamente antiprotozoare, pe cale orala. Fiind o infectie cu transmitere sexuala, ambii parteneri trebuie tratati simultan, pentru a creste rata de vindecare si a preveni posibilitatea reinfectarii. Pe timpul tratamentului se recomanda evitarea contactelor sexuale si o saptamana dupa.

Nu este recomandat tratamentul pe baza de ovule vaginale sau crème cu metronidazol, deoarece administrarea medicatie pe care orala este mult mai eficienta.

Nu este necesar urmarea unui tratament recurrent, deoarece o data eliminate virusul din organism, reinfectarea va avea loc dar daca are loc un contact sexual neprotejat cu o persoana purtatoare a virusului.

Trichomonas vaginalis si sarcina

Infectia cu trichomonas vaginalisin timpul sarcinii creste riscul nasterii premature. Riscul nu este eliminat total nici daca boala este tratata pe timpul nasterii, de aceea se recomanda testarea si efectuarea tratamentului recomandat de medical specialist, inainte de sarcina.

comanda-onlinefarmacii-btn


Cosul este gol