Testele Veneris depisteaza rapid cele mai frecvente infectii genitale

Schema de testare recomandata

Infectiile cu transmitere sexuala au, de cele mai multe ori, simptome comune si atunci cand ne confruntam cu aceste simptome neplacute, este dificil sa identificam cauza si sa alegem testul potrivit. De aceea, Veneris va recomanda sa urmati pasii de testare de mai jos, care au fost conceputi in functie de frecventa cu care ne confruntam cu diferite infectii genitale.

pas1_simpleTesteaza-te pentru Infectie urinara si foloseste testul de pH pentru Infectie vaginala.


Testul de infectie urinara identifica prezenţa unei eventuale infectii urinare care poate fi responsabila de simptomele neplacute si, in acelasi timp, poate identifica afectiuni mai grave ale rinichilor.

  • Dacă testul indica un rezultat pozitiv pentru oricare din cei patru parametri, se recomanda efectuarea celui de-al doilea test din cutie pentru confirmarea rezultatului si consultarea medicului pentru tratament.
  • Dacă testul indica un rezultat negativ pentru cei patru parametri, este necesară testarea din Pasul 2, pentru identificarea cauzei simptomelor neplacute.

Vezi simptomatica bolii

Testul de pH pentru infectii vaginale ofera o evaluare a sanatatii florei vaginale. Este un test care trebuie efectuat in mod frecvent pentru putea identifica la timp infectiile vaginale, chiar in lipsa simptomelor.

  • Dacă pH-ul vaginal nu este in limite normale (3.8-4.5), se recomanda efectuarea celui de-al doilea test din cutie pentru confirmarea rezultatului. PH-ul vaginal care nu este in limite normale indica o infectie si este necesara testarea din Pasul 2 pentru a identifica cu exactitate cauza infectiei.

Vezi simptomatica bolii


pasul2_simpleTesteaza-te pentru Candida albicans, Trichomonas vaginalis si Gardnerella vaginalis.


Testul 3în1 si testele individuale identifica infectiile cu Candida albicans (candidoza), Trichomonas vaginalis (tricomoniaza) si Gardnerella vaginalis (vaginita bacteriana), care sunt responsabile pentru 90% din infectiile vaginale.

  • Daca rezultatul testului este pozitiv pentru oricare din cele trei infectii, se recomanda testarea partenerului cu Testul individual pentru Candida A., Gardnerella V. sau Trichomonas V., in functie de infectia/infectiile identificate si consultarea medicului pentru tratament.
  • Dupa terminarea tratamentului, va recomandam efectuarea testului/testelor individuale, impreuna cu partenerul, pentru a confirma daca infectia a disparut.

pasul3_simple

Testeaza-te pentru Chlamydia, Gonoree si Sifilis


Daca in urma efectuarii testelor din Pasii 1 si 2 nu ati identificat nici o infectie, iar simptomele neplacute persista, va recomandam testarea pentru Chlamydia, Gonoree si Sifilis, impreuna cu partenerul dvs.


pasul4_simple

 Testeaza-te pentru HIV si Hepatita B


Infectiile precum tricomoniaza, chlamydia si gonoreea cresc riscul infectarii cu HIV, in cazul unui contact sexual cu o persoana infectata. Daca in urma testarii din pasii anteriori ati identificat o infectie cu transmitere sexuala, va recomandam sa va testati, impreuna cu partenerul, pentru HIV si Hepatita B.


Cosul este gol