Top 3 simptome ale infecțiilor intime
23 aprilie 2015Afecțiuni intime în rândul tinerilor
25 mai 2015Starea noastră de bine și frumusețea sunt interdependente, iar de cele mai multe ori sunt strâns legate de sănătatea intimă. Când echilibrul interior ne este perturbat, resursele noastre de energie scad considerabil și ne pierdem pofta de viață. O zi banală devine o zi ce pare că nu se mai termină. Disconfortul ne va scoate din ritm și în loc de zâmbete pe chipul nostru se va citi îngrijorarea. Pentru a îndepărta motivele de disconfort, este important să cunoaștem cauzele afecțiunilor intime.
Informații despre cauze ale afecțiunilor intime
Oricărei femei i se poate întâmpla să se confrunte cu o afecțiune intimă; cel puțin o dată în viață. De exemplu, până la 78% dintre femei ar putea avea o floare vaginală dezechilibrată; deși nu prezintă simptomele clasice. Iar asta ne predispune la infecții genitale ce pot fi destul de supărătoare. Din păcate, există o diversitate de factori care pot duce la astfel de afecțiuni. De aceea, primul lucru pe care-l putem face este să ne informăm, pentru a putea să le prevenim. Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale afecțiunilor intime.
O viață sexuală începută timpuriu sau obiceiul de a avea mai mulți parteneri sexuali pot favoriza înmulțirea bacteriilor dăunătoare; și ne pot perturba flora vaginală. Riscul de îmbolnăvire apare mai ales atunci când schimbăm partenerul; motiv pentru care e important să nu uităm să ne protejăm, oricât de entuziasmate am fi de începutul unei noi povești romantice.
Iar dacă vorbim despre vagin, vorbim atât despre protecție, cât și despre igiena intimă. Trebuie amintit că utilizarea dispozitivelor intrauterine, a tampoanelor intravaginale sau a diafragmei nu ne fac bine; și e de preferat să ne ferim de ele și să alegem metodele mai puțin invazive. De asemenea, nici spălăturile vaginale nu sunt recomandate. Cele mai multe produse cosmetice disponibile în magazine conțin compuși chimici neprietenoși; care pot afecta destul de ușor echilibrul florei.
Simptome și cauze ale afecțiunilor intime
Totodată, anumite microorganisme care pot declanșa o infecție intimă se găsesc deja în organism. Când imunitatea noastră e la pământ, bacteriile respective scapă de sub control și se înmulțesc mai ușor. Devenim astfel vulnerabile în fața unor infecții genitale pe care de multe ori nu avem nici cel mai mic motiv să le bănuim.
Deși cele mai multe dintre afecțiunile intime se pot trata în general ușor, multe persoane ajung să se confrunte cu diverse complicații. Fie pentru că au neglijat simptomele, fie pentru că au început târziu tratamentul sau nu au urmat tratamentul potrivit. De aceea, depistarea infecțiilor intime cât mai devreme joacă un rol extrem de important în vindecare.
Mai mult decât atât, un tratament nepotrivit ne poate face mai mult rău decât bine. Când suntem, de exemplu, răcite, avem o gripă sau orice altă problemă de sănătate de care încercăm să scăpăm rapid cu antibiotice, riscăm să stricăm echilibrul florei saprofite. Antibioticele luate greșit pot avea astfel de efecte secundare nedorite, iar în loc să ne însănătoșim, nu facem decât să favorizăm dezvoltarea unor infecții intime.
Nu trebuie uitat nici faptul că unele anticoncepționale și medicamente pe bază de hormoni pot slăbi organismul, afectând echilibrul hormonal. Apar astfel condiții prielnice pentru infecții, iar riscul de a le contracta este mai ridicat în special după menstruație, atunci când suntem deja puțin slăbite.
Stilul de viață și cauze ale afecțiunilor intime
Stilul de viață are, de asemenea, un cuvânt greu de zis în privința riscului de a contracta o infecție intimă. Astfel, dacă suntem mereu stresate, sărim peste micul dejun și nu acordăm importanța cuvenită unei alimentații diversificate, mai devreme sau mai târziu vom constata că sistemul nostru imunitar începe să se clatine.
Consumul excesiv de dulciuri și produse de patiserie nu este deloc benefic. Un iaurt însoțit de un “prânz de panificație” nu constituie o masă sănătoasă, suficient de hrănitoare. O alimentație echilibrată, care să conțină fructe și legume, este esențială pentru un organism puternic, capabil să țină în frâu o ciupercă precum Candida. Aceasta este responsabilă de cea mai răspândită infecție intimă, candidoza. De aceea, trebuie să fim atente la obiceiurile noastre alimentare și să încercăm, pe cât posibil, să hrănim organismul, nu doar să păcălim senzația de foame.
Putem întâmpina astfel de probleme
Prin urmare, fie că este vorba despre o infecție cu Trichomonas, o afecțiune precum vaginita bacteriană, candidoza sau o infecție urinară, putem diminua riscul de a întâmpina astfel de probleme intime. Trebuie doar să fim atente cu noi dar și cu partenerii noștri. Și ei pot contracta aceste infecții și le pot transmite mai departe.
Cele mai bune măsuri de prevenție sunt o viață sexuală responsabilă, grijă față de igiena intimă și un mod de viață cât mai sănătos. Caută mereu armonia, încearcă să te înconjori de persoane optimiste, feri-te de gânduri negative și străduiește-te să consumi doar alimente și produse care îți fac bine. Iar dacă totuși se întâmplă să descoperi simptome specifice afecțiunilor intime, amintește-ți cât de important este să depistezi din timp o infecție intimă.
Pentru asta, poți folosi cu încredere Testele Veneris. Au o precizie similară testelor de laborator, le poți face în intimitatea căminului tău și au un preț accesibil, fiind disponibile în peste 1000 de farmacii din întreaga țară. Sănătatea intimă depinde doar de tine. Ai grijă să fii bine, testează-te.