0

Dacă nu am simptome, nu pot avea chlamydia ?

By 10 aprilie 2017 Afecțiuni

veneris-miniarticol-chlamydia-final

 

Chlamydia – Nu am simptome, nu am infecţia?

FALS! Majoritatea persoanelor care au o infecție cu transmitere sexuală nu prezintă niciun fel de simtome. Clamidioza (Chlamydia) este cea mai răspândită infecție cu transmitere sexuală, iar 75% dintre femeile și 50% dintre bărbații care au această infecție, nu prezintă niciun fel de simptome.

Urmări grave

Problemele apar atunci când aceasta nu e descoperită si tratată la timp, pentru că are urmări grave precum infertilitatea, cancerul de col uterin, sarcini extrauterine sau nașteri premature.

Fără simptome

Cum Chlamydia nu are de cele mai multe ori simptome, poate fi transmisă prin contact sexual de orice fel tuturor partenerilor, fără ca cineva să ştie că are infecţia. De aceea, mai este numită şi “boala tăcută”.

În concluzie…

Pe scurt, nu poți să te uiți la o persoană și să îți dai seama dacă are sau nu Chlamydia, de aceea este indicat să folosești prezervativul în timpul actului sexual și să te testezi regulat, indiferent dacă ai un partener stabil sau nu. Iar testarea a devenit un lucru extrem de simplu și de rapid cu ajutorul Testului rapid Veneris de Clamidioză. Este un self-test doar pentru femei, care se poate cumpăra online sau din farmacii. În doar 15 minute ai rezultatul testului pe care îl poți face singură, în intimitatea casei tale.

Nu sunt produse selectate.