7 lucruri pe care trebuie să le știi despre BTS
14 septembrie 2016Ce poate ascunde durerea de ovare
29 septembrie 2016Iată câteva dintre cele mai interesante statistici despre sex!
1. Te confrunți cu o boală venerică?
Cel puțin 50% dintre persoanele active sexual, femei și bărbați, se vor confrunta într-un anume punct al vieții sexuale cu HPV. HPV-ul (human papilloma virus) poate să afecteze persoanele active sexual în două feluri: HPV cu risc scăzut, ce cauzează disconfort la nivel genital; veruci și o stare generală de rău, și HPV cu risc ridicat, ce poate conduce la apariția cancerului cervical și altor cancere.
În 90% dintre cazuri, sistemul imunitar al organismului va lupta împotriva HPV-ului. În celelalte 10% procente este necesar tratamentul medical.
Află mai multe despre testele rapide pentru depistarea infecțiilor genitale AICI.
2. ..oare ce mai e nou pe Facebook?
Nu, se pare că primul lucru pe care oamenii îl fac după sex nu este îmbrățișatul. Conform unui sondaj online realizat de un site internațional de electronice, retrevo.com, aproximativ 36% dintre respondenții sub 35 de ani au admis că imediat după sex intră online pentru a-și verifica newsfeed-ul de Facebook.
3. Care este numărul tău?
Conform unui sondaj realizat în 2011, printre adulți cu vârsta între 29-59 de ani, femeile au, în medie, în jur de 4 parteneri sexuali pe parcursul vieții sexuale, iar bărbații în jur de 7.
4. Prieteni cu beneficii?
Se pare că două treimi dintre studenți s-au angajat la un moment dat într-o relație de tip „prieteni cu beneficii”; argumentând că motivul principal lipsa necesității implicării în relație.
5. ..O?
Deși în jur de 75% dintre bărbați ajung la orgasm în cadrul unui act sexual; doar 29% dintre femei au raportat același lucru. Ba mai mult, cele mai multe femei nu pot ajunge la orgasm doar prin penetrare, au nevoie și de stimulare clitoridiană.
Cu toate acestea, orgasmul la femei este cu aproximativ 14 secunde mai lung decât la bărbați. În medie, orgasmul feminin durează 20 de secunde.
6. Când ți-ai început viața sexuală?
Se pare că vârsta medie la bărbați este de 16,9 ani, iar la femei de 17,4. Un nou studiu a revelat faptul că decizia de a-ți începe viața sexuală poate fi influențată genetic; persoanele mai impulsive au tendința de a lua decizii mai rapide și de a-și începe viața sexuală la o vârstă mai fragedă.
7. Adolescenții și sexul
Posibilitatea ca un adolescent de liceu să-și înceapă viața sexuală crește cu fiecare an. Astfel, de la un procent de 32% în clasa a 9-a, în clasa a 12-a, procentul ajunge până la 62%.
De asemenea, se pare că foarte mulți adolescenți preferă sexul oral chiar înainte de a fi avut contact sexual cu penetrare.
Aproximativ 51% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani au avut un contact sexual oral înainte de prima experiență propriu-zisă.
8. Cât sex facem într-un an?
Desigur, nu există un număr corect pentru cât de des ar trebuie să facem sex. Fiecare cuplu este diferit; dar specialiștii estimează că numărul mediu al partidelor sexuale; într-un an este de aproximativ 100-105. Conform acestora, sexul generează sex. Astfel, cuplurile care fac sex cel puțin o dată pe săptămână vor fi mai dispuși să lase pasiunea să-i copleșească mai des…
9. Iubirea de-o vara…
90% dintre americani și 75% dintre francezi au recunoscut că au trăit măcar o dată în viață o iubire sezonieră, de vară. Cu toate acestea, doar 8% dintre cei intervievați în cadrul sondajului realizat în 2010 au menționat că iubirea de-o vară s-a transformat într-o relație de lungă durată sau chiar căsătorie.
Totodată, se pare că vara este momentul în care spiritul de aventură se împletește cu…ispita, conform unei statistici despre sex. 40% dintre persoanele chestionate au menționat că și-au înșelat partenerii în timpul verii.