BTS – Ai făcut sex cu 10 ani din trecutul său
5 august 2014Cele mai frecvente infecții genitale cu care se confruntă femeile
25 februarie 2015Trăim într-un secol al vitezei și al tehnologiei, în care sănătatea noastră este pusă foarte adesea în pericol, în special întrucât încă este un tabu să se vorbească despre sex. În rândul tinerilor, printre cele mai frecvent întâlnite probleme sunt infecțiile cu transmitere sexuală.
Mulți dintre noi disconsiderăm posibilitatea de a avea o infecție cu transmitere sexuală; însă ar trebui să știți că peste 30% dintre tinerii români între 15 și 24 de ani s-au supus încă de la primul contact sexual la un risc crescut de infectare pentru că nu au folosit prezervativul.
Folosirea prezervativului
Peste 50% dintre tineri au motivat că nu folosesc prezervativul când fac sex, deoarece au încredere în partener. Nimic mai greșit! Pentru că o infecție sexuală poate fi dezvoltată și de organism; spre exemplu Candidoza, Vaginita bacteriană sau Infecțiile urinare. De asemenea, prin folosirea la comun a unor obiecte, cum ar fi toaleta sau prosoapele; ne supunem riscului unor boli ce pot fi transmise sexual. Majoritatea acestor afecțiuni nu prezintă simptome, iar peste 90% dintre tinerii români între 15-24 de ani nu s-au testat niciodată pentru depistarea unei boli cu transmitere sexuală.
Statisticile prezentate în studiile de specialitate despre sex sunt îngrijorătoare; 1 din 4 tineri sunt infectați în fiecare an cu o boală cu transmitere sexuală.
Boli cu transmitere sexuală
Lipsa metodelor simple de testare, jena, lipsa timpului sau disconfortul ce poate surveni la un control medical; motivele invocate cel mai frecvent de tineri – au condus la o creștere a infecțiilor cu transmitere sexuală. Trebuie să aveți însă grijă de sănătatea voastră prin teste periodice; chiar dacă infecția nu se manifestă, deoarece putem fi purtători fără a ști; iar boala poate fi transmisă partenerului. La fel de grav este faptul că o boală netratată la timp poate duce la complicații grave; greu de tratat și cu repercusiuni ireversibile.
Printre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală se numără Chlamydia, Gonoreea, Tricomoniaza, Candidoza, Sifilisul. Nu uitați, de asemenea, de boli foarte grave precum Hepatita B și HIV, care se transmit tot prin contact sexual neprotejat.
Informați-vă!
Informați-vă și conștientizați riscurile majore la care vă supuneți înainte de a vă pune în pericol!
Și pentru că principala modalitate prin care tinerii se informează este internetul, veneris.ro vă este partenerul pe care vă puteți baza în acest proces de informare. Detalii despre bolile cu transmitere sexuală și informațiile de care aveți nevoie cu privire la educația sexuală vă stau la dispoziție non-stop pe acest site, care vă oferă de asemenea un blog și un chat online pentru orice întrebări și pentru orice probleme pe care le aveți și despre care vreți să aflați detalii și recomandări.
Mai mult decât atât, veneris.ro vă prezintă unica gamă de teste rapide din România pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală. Testele pot fi cumpărate din peste 1500 de farmacii din întreaga țară sau comandate online și făcute în intimitatea casei tale, fără a fi nevoie de o vizită la medic. Testele Veneris au fost supuse unor proceduri riguroase de testare și asigurare a calității, având o rată de detectie de peste 98,4%, iar până la aflarea rezultatului durează doar 15 minute. Pot fi folosite atât de femei cât și de bărbați și au prețuri accesibile pentru fiecare, ajutând la depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală încă din stadii incipiente.
Totul despre sex
Sănătatea sexuală este vitală pentru fiecare dintre noi dar și pentru o viață de cuplu liniștită și fericită. Asigurați-vă că sunteți amândoi sănătoși!
Informații complete despre testele Veneris, dar și articole cu sfaturi utile fiecăruia dintre noi, găsiți accesând situl veneris.ro și pe https://www.facebook.com/TesteleVeneris?fref=ts