Testele pentru infecții genitale se fac în cuplu
23 septembrie 2015Sexul prematur, riscuri și consecințe
16 octombrie 2015Când vine vorba despre infecțiile genitale la bărbați, cei mai mulți dintre ei au un aparent avantaj în comparație cu femeile: nu resimt niciun disconfort. Pentru că nu prezintă simptome. Desigur, acest lucru este valabil și în cazul femeilor, dar este un aspect mai des întâlnit la bărbați.
Zero simptome, cel puțin 3 probleme (Infecțiile genitale la bărbați)
Dar avantajul menționat este în același timp un mare dezavantaj. Fiind asimptomatici, bărbații nu știu că au contractat o infecție intimă. Se pot deci infecta fără să aibă nici cel mai mic indiciu, iar majoritatea află acest lucru abia în momentul în care partenera lor descoperă ea însăși că se confruntă cu o afecțiune intimă.
Mai puțin norocoși sunt însă cei care nu se află într-o relație stabilă dar au avut contacte sexuale neprotejate. În astfel de cazuri, testarea imediată este singura soluție prin care pot afla dacă sunt sau nu purtători ai unei infecții genitale.
Altfel, dacă nu depistează și nu tratează la timp o infecție, ei riska repercusiuni ireversibile asupra organismului. Totodată, pot fi purtători pentru perioade lungi de timp și pot transmite infecția mai departe. Acest lucru ar putea să le afecteze ulterior viața sexuală și relația de cuplu.
Ce simptome ar putea avea bărbații?
Dintre cei care vor avea simptome specifice infecțiilor genitale, cei mai mulți vor constata secreții anormale și iritații la vârful penisului. De asemenea, ar mai putea să se confrunte cu dureri în timpul actului sexual; sau ar putea avea senzații de usturime după ejaculare sau în timpul urinării.
Mai trebuie menționat că nevoia de a urina se poate manifesta mai des decât înainte de contractarea infecției, iar senzația de usturime poate fi relativ ușor de tolerat sau chiar dureroasă, similară unei arsuri puternice.
Pe lângă acest disconfort, în cazul unei infecții urinare, urina are de obicei un miros neplăcut și o culoare diferită de cea normală, care este ușor galbuie. Dacă organismul se confruntă cu o infecție urinară, urina poate deveni roșiatică sau chiar mai închisă, spre maroniu.
Afecțiunile frecvent întâlnite, semne și neplăceri
Bolile cu transmitere sexuală intens mediatizate sunt de obicei afecțiuni precum hepatita B, gonoreea sau sifilisul și infecțiile cu HIV sau chlamydia. Dar acestea nu sunt singurele care pot pune în pericol sănătatea. Frecvent întâlnite sunt și alte trei afecțiuni intime.
Candidoza „barbatească” este cauzată de ciuperca numită Candida Albicans, afecțiunea fiind cunoscută și sub denumirea populară de ‘balanita’. Se manifestă cel mai adesea prin simptome precum mâncărime accentuată, inflamație și înroșire, dar uneori și prin secreții albicioase și dureri de intensitate mai mică sau mai mare în timpul actului sexual.
O altă afecțiune genitală dintre infecțiile genitale la bărbați care poate crea neplăceri și probleme de sănătate bărbaților este Tricomoniaza. Doar 10% dintre bărbați prezintă însă simptome ale infecției cu Trichomonas Vaginalis. Semnele caracteristice acestei infecții sunt similare celor menționate pentru candidoză, dar predomină iritațiile la vârful penisului.
Același lucru poate fi spus despre vaginita bacteriană, afecțiune care rezultă în urma infecției cu Gardnerella Vaginalis. Nu provoacă de cele mai multe ori niciun disconfort sau simptom vizibil sau stânjenitor la bărbați. Cu toate acestea, unii dintre ei ar putea acuza usturimi în timpul urinării sau după ejaculare.
Un aspect important ce nu trebuie neglijat este faptul că un bărbat se poate confrunta cu doar una sau două dintre aceste neplăceri specifice afecțiunilor genitale. Nu este deci obligatoriu ca toate simptomele să se manifeste.
Cum pot fi depistate rapid aceste infecții genitale?
Afecțiunile genitale se pot manifesta similar, însă este importantă depistarea lor precisă și cât mai devreme după infectare. Astfel, întrucât simptomele pot fi ușor de confundat, iar vindecarea necesită tratament adecvat în funcție de infecție, cea mai simplă prin care se poate depista cu certitudine o afecțiune este Testul Veneris 3 în 1.
De asemenea, în cazul în care prezervativul a fost întotdeauna folosit; iar posibilitatea unei infecții cu transmitere sexuală este exclusă; Testul Veneris de infecții urinare poate confirma o infecție a aparatului urinar.
Testele sunt simple de utilizat; pot fi făcute acasă și sunt disponibile atât în farmacii, cât și prin comandă online. O soluție sigură, rapidă și confidențială.
Pentru a ști sigur că ești bine, testează-te!