Sifilis

Ce este sifilisul?

Treponema pallidum, subspecia pallidum sau sifilisul este o bacterie care se transmite prin contact sexual neprotejat, vaginal, oral sau anal. Deși este catalogat ca boală cu transmitere sexuală, sifilisul se poate transmite si de la mama la făt sau prin transfuzii de sânge.

Cum este transmisă această infecţie?

Factorii de risc pentru această boală sunt multipli:
– contact sexual, vaginal, oral sau anal, neprotejat de prezervativ;
– parteneri sexuali multipli;
– transfuzii cu sânge infectat;

Cine este afectat de sifilis?

Oricine poate suferi de această boală, indiferent de vârstă și sex.

Care sunt simptomele și stadiile sifilisului?

Boala are patru stadii: primar, secundar, latent: precoce si tardiv si tertiar, iar primele simptome se manifestă ca răni nedureroase, prezente deseori în zona genitală. Află aici mai multe detaliile despre toate stadiile sifilisului.

Cum afli dacă ai sifilis?

Cu ajutorul Testului rapid pentru sifilis, pe care il poti face cu usurință, în intimitatea casei tale și care îti oferă un diagnostic prompt și precis.

Cum funcţionează testul?

Testul identifică prezența infecției prin analizarea unei picături de sânge pe care o poți recolta singur, din deget, cu ajutorul kitului din cutie. Sensibilitatea testului este de 98.2%.

Care este tratamentul?

Sifilisul este o boală care poate provoca complicaţii grave, dacă nu este tratată la timp. Tratamentul cu antibiotice funcționează în majoritatea stadiilor, deşi nu este eficient în cazul complicaţiilor apărute. Detaliile şi forma tratamentului trebuie stabilite de medicul specialist.

Deși teste periodice pot confirma succesul tratamentului, boala nu trece ușor. În plus, partenerii sexuali ai persoanelor infectate trebuie testaţi şi trataţi la rândul lor, dacă reiese că și ei au fost infectați.

Simptomele și stadiile sifilisului:

Boala are patru stadii: primar, secundar, latent (precoce și tardiv) și tertiar, iar primele simptome se manifestă ca răni nedureroase, prezente deseori în zona genitală.