Tricomoniaza, afecțiunea intimă care poate duce la complicații grave
8 aprilie 2015Top 3 simptome ale infecțiilor intime
23 aprilie 2015O zi reușită se poate transforma ușor într-o zi extrem de neplăcută atunci când sănătatea noastră intimă are de suferit. Rezervele de energie și buna dispoziție ne vor fi serios diminuate și ne-am putea confrunta chiar cu situații destul de incomode. Totul din pricina unei banale infecții intime. Astfel, printre cele mai întâlnite afecțiuni intime care ne pot crea disconfort cel puțin o dată în viață se numară și o infecție urinară.
Infecție urinară – Care sunt cauzele
Cu toate că oricine, la orice vârstă, poate avea o infecție urinară, cele mai afectate sunt femeile, din cauza uretrei scurte care favorizează pătrunderea bacteriilor din flora vaginală. De aceea, o astfel de infecție este favorizată de actul sexual, fiind o problemă care apare de obicei după începerea vieții sexuale. Principala cauză pentru apariția acestor afecțiuni o reprezintă, însă, bacteriile din intestinul gros. Acestea găsesc relativ ușor o cale spre tractul urinar și atacă apoi vezica urinară și rinichii.
Statistic, una din două femei dezvoltă o infecție la nivelul aparatului urinar, iar diagnosticarea la timp este extrem de importantă pentru a ne redobândi sănătatea.
Infecție urinară – Care sunt simptomele
Există câteva semne și simptome stânjenitoare prin care organismul tău îți transmite că ceva nu este OK la nivelul căilor urinare. Nu le neglija. Dacă simți din ce în ce mai des nevoia de a urina, dacă ai dureri, usturimi sau arsuri în timpul urinării, se poate să fi contractat o infecție urinară.
De asemenea, o astfel de afecțiune se poate manifesta și prin dureri lombare, dureri în zona inferioară a bazinetului, în părțile laterale ale trunchiului sau sub coaste. Toate acestea sunt semnale pe care corpul tău ți le dă pentru a te atenționa că sănătatea tractului urinar are de suferit și trebuie să iei măsuri.
Un alt simptom este mirosul neplăcut al urinei, însă urina își poate modifica nu doar mirosul, ci și culoarea, devenind portocalie, roșie sau maronie, spre deosebire de urina ușor galbuie, specifică unei persoane cu o stare de sănătate bună.
În funcție de imunitatea fiecăreia dintre noi, unele persoane pot fi chiar mai vulnerabile în fața acestor infecții; și pot prezenta simptome precum urina tulbure și chiar urina cu sânge uneori. Chiar dacă sunt mai rar întâlnite, pot exista cazuri în care femeile cu o sensibilitate accentuată pot să aibă pierderi involuntare de urină, grețuri și vărsături sau frisoane și febră, acestea două din urmă nefiind însă specifice infecțiilor urinare. Prin urmare, întrucât pot fi asociate cu infecțiile în general, e bine să te testezi, pentru a ști sigur despre ce afecțiune este vorba. Doar așa poți urma tratamentul potrivit.
La ce riscuri te expui
Neglijate, infecțiile urinare pot să afecteze grav rinichii și capacitatea lor de funcționare, precum și vezica biliară. De aceea, e important să afli din timp un diagnostic corect, care să te ajute să urmezi tratamentul adecvat. Cel mai bine este să faci un test imediat ce simți că ceva este în neregulă. Scapi astfel de neliniști și eviți complicațiile. Netratate prompt și corect, infecțiile urinare pot determina afecțiuni cronice sau insuficiență renală pe toată durata vieții.
Cum depistezi rapid infecțiile urinare
Dacă ai observat unul sau mai multe dintre aceste simptome, nu amâna nici o clipă investigarea stării tale de sănătate. Aparatul tău urinar ar putea fi afectat de una dintre cele trei tipuri de infecții urinare: uretrita, cistita sau pielonefrita.
Vestea bună e că poți afla rapid un diagnostic sigur, chiar la tine acasă, folosind Testul de infecții urinare Veneris. Are o precizie de peste 99% și este singurul test care depistează rapid infecția prin măsurarea a patru parametri semnificativi în urină: leucocite, nitriți, proteine și sânge.
De asemenea, poate identifica atât infecțiile tractului urinar inferior (cistita), precum și cele ale tractului urinar superior (pielonefrita). Se găsește în peste 1000 de farmacii din întreaga țară și este unisex; astfel că poate fi utilizat și de către bărbați. Vă asigurați astfel că sunteți OK amândoi; pentru a vă bucura din plin de satisfacțiile unei relații sănătoase.
Orice schimbare a stării de sănătate ai observat la tine, nu sta pe gânduri. Fie că simți un disconfort la urinare sau ai sesizat că urina și-a modificat culoarea și mirosul, testează-te! E foarte simplu, mai ales că nu trebuie să treci prin experiența stânjenitoare de a merge la un cabinet medical. Poți afla în doar câteva minute dacă trebuie sau nu să urmezi un tratament. Cere la farmacie Testul Veneris și ține sub control sănătatea ta intimă; fără ca nimeni altcineva să afle. Știi doar tu și depinde doar de tine să fii bine.