Oricine se poate confrunta cu o infecție urinară. Asigură-te că ești bine!
17 aprilie 2015Cele mai frecvente cauze ale afecțiunilor intime
6 mai 2015Pentru a elimina orice disconfort, este important să identificăm cele mai importante simptome ale infecțiilor intime. Vrem să radem de fericire, să fim admirate, să primim complimente și, nu în ultimul rând, să ne placă ce vedem atunci când privim în oglindă. De aceea, acordăm o atenție deosebită hainelor, produselor cosmetice pe care le folosim și tendințelor din hair-styling. Pentru că ne dorim să ne simțim frumoase.
Dar frumusețea vine și din interior, din starea de bine și din vibrațiile pozitive pe care le transmitem celor din jur; atunci când suntem în armonie cu noi înșine. De aceea, e important să fim atente la sănătatea noastră intimă și să ne îngrijim la timp atunci când simțim că ceva ne deranjează. O infecție genitală, de exemplu, ne poate afecta atât starea fizică, precum și echilibrul emoțional sau viața de cuplu.
De aceea, e bine să știm care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecțiilor intime. Iată, așadar, un Top 3 al semnelor stanjenitoare (simptome ale infecțiilor intime).
1. Modificarea secrețiilor
Probabil unul dintre cele mai evidente semne de schimbare a stării de sănătate la femei îl reprezintă modificarea secrețiilor vaginale. Acestea devin de obicei mult mai abundente; și, în funcție de afecțiune, își schimbă culoarea. Orice secreție cu nuanțe spre gri, de culoare galbuie sau verzuie indică prezenta unei infecții. Culoarea poate fi mai intensă sau mai ștearsă; în funcție de fiecare organism în parte, fiind influențată și de alimentație sau de modul de viață pe care îl avem.
Totodată, secrețiile capată un miros neplăcut, miros care poate să devină mult mai puternic și mai supărător în urma unui act sexual. În plus, acestea pot avea o consistență crescută, fiind mult mai omogene față de secrețiile normale, specifice unui organism sănătos.
Modificarea secrețiilor este deci primul semn care ar trebui să ne pună pe gânduri; și care nu trebuie sub nici o formă neglijat. E bine să te testezi cât mai repede, pentru a ști ce tratament să urmezi. Orice amânare poate duce la agravarea infecției, fapt care face tratarea mult mai dificilă.
2. Dureri și disconfort în zona intimă
Cele mai multe dintre femeile care s-au confruntat cu infecții intime au semnalat usturimi și mâncărime vaginale, însoțite uneori de iritare, umflare și înroșire a zonei intime. Acest lucru se explică prin caracterul acid al unora dintre secreții, acestea modificând starea naturală a vaginului și cauzând disconfort.
Unele femei au avut însă și neplăcerea de a constata senzații de arsură sau dureri destul de mari în timpul actului sexual. În funcție de fiecare caz, astfel de simptome pot fi mai mult sau mai puțin supărătoare, intensitatea și durata lor de manifestare fiind mai mare sau mai mică. Totuși, dacă simțim o durere oricât de slabă, chiar și una suportabilă, ar trebui să ne punem un semn de întrebare, nicidecum să trecem cu vederea. Ar putea fi vorba de o afecțiune intimă și cu siguranță ne dorim să o depistăm cât mai rapid, pentru a ne trata ușor.
Disconfort și dureri, ca simptome ale infecțiilor intime
Disconfortul se accentuează de obicei înainte de menstruație sau în timpul și după actul sexual. Pentru a evita asemenea situații incomode, e bine să iei măsuri imediat ce bănuiești o infecție intimă. Dacă amâni, nu faci decât să permiți infecției să se dezvolte și să îți afecteze atât sănătatea, cât și viața de zi cu zi și armonia în relația de cuplu.
De asemenea, nu este exclus să apară unele dureri la nivelul inferior al abdomenului. Poți avea dureri lombare, dureri în zona inferioară a bazinetului, în părțile laterale ale trunchiului sau sub coaste. Sunt simptome destul de ușor de constatat și care cel mai probabil semnalează o problemă intimă. O astfel de afecțiune se poate instala însă nu doar la nivelul vaginului, ci poate fi vorba și de o infecție a tractului urinar.
3. Nevoia de a urina des
Un alt simptom deranjant și care poate semnala o afecțiune intimă este și nevoia de a urina mai des decât în mod normal. În același timp, acest disconfort poate fi amplificat de senzația de usturime la urinat sau o durere neobișnuită în acele momente. Poate fi vorba de o durere minoră sau de o senzație puternică de arsură.
Mai mult decât atât, în cazul unei infecții urinare, e posibil să descoperi că urina are un miros supărător, precum și o culoare neobișnuită. Poate fi portocalie, roșie sau maronie, în orice caz mult diferită față de cea spre ușor galbuie, specifică unui organism sănătos.
Atenție, unele persoane sunt asimptomatice
Cu toate că în multe cazuri infecțiile intime ne dau peste cap confortul, se întâmplă adesea ca foarte multe femei să nu prezinte simptome și să fie purtătoare ale unei infecții pentru un timp îndelungat. Asta le-ar putea scădea imunitatea și în consecință vor deveni vulnerabile la complicatii și diverse boli.
Nici bărbații nu sunt scutiți de aceste probleme, ba mai mult, ei sunt, în mare parte, asimptomatici și se pot îmbolnăvi fără ca măcar să bănuiască. De cele mai multe ori nu vor acuza simptome stăjenitoare și vor afla abia atunci când partenera lor descoperă că suferă de o infecție genitală. Foarte puțini bărbați se vor confrunta cu secreții anormale și iritații la vârful penisului sau cu senzații de usturime la urinare sau după ejaculare.
Simptome ale infecțiilor intime la bărbați
E important să fim atente la partenerii noștri și să aflăm din timp dacă au vreun disconfort dintre cele menționate. Iar dacă descoperim o infecție intimă la noi, trebuie să ne asigurăm că va urma și el tratamentul adecvat. Prevenim astfel reinfectarea și avem grijă ca viața noastră de cuplu să se desfășoare frumos și firesc, într-un mod sănătos.
Sănătatea intimă depinde numai de tine. Testează-te acasă!
Poți descoperi la un moment dat că ai unul, două sau toate acele simptome ale infecțiilor intime; dar la fel posibil este să ai o afecțiune care să nu te deranjeze cu nimic și care să agraveze lucrurile când ți-e lumea mai dragă. De exemplu, atunci când aștepți un bebe. Foarte important de știut mai e și faptul că infecțiile vaginale au unele caracteristici comune; și poți confunda ușor o afecțiune cu alta. Pentru a ști sigur ce te deranjează, e bine să faci un Test Veneris 3 în 1, precum și un Test Veneris de infecții urinare.
Fie că te confrunți cu o vaginită bacteriană, te stânjenește o afecțiune precum candidoza; ai contractat o infecție cu trichomonas (tricomoniaza) sau ai o problemă la nivelul aparatului urinar; poți utiliza cu încredere testele Veneris pentru a depista oricare dintre aceste infecții intime. Testele sunt ușor de folosit, și le poți face comod și discret în intimitatea căminului tău. Astfel, scapi de jena de a merge la medic; dacă nu este necesar și ții sub control sănătatea ta intimă, fără ca nimeni altcineva să afle. Știi doar tu și depinde doar de tine să fii bine.
E cel mai simplu mod prin care să afli rapid un diagnostic sigur; cu o precizie de peste 98,62%. În plus, testele sunt unisex. Pentru că e important să știți că sunteți bine amândoi și să vă puteți bucura din plin de relația voastră; așa cum vă doriți. Sănătoși, plini de viață și iubitori unul cu celălalt.